AMSTERDAM - Scholen in de Amerikaanse staat West-Virginia zijn van plan om de strijd aan te gaan met overgewicht bij kinderen, met een computerspel. Het gaat om het spel Dance Dance Revolution, waarbij de speler niet op de bank stilzit, maar staat te dansen op een speciale mat.

De staat heeft in totaal 765 scholen en elk van deze zal worden uitgerust met een Dance Dance Revolution machine, meldde spellenmaker Konami woensdag.

Onderzoek

Een verzekeringsmaatschappij heeft een onderzoek gesponsord waarbij vijftig kinderen tussen de zeven en twaalf jaar met overgewicht elke werkdag een halfuur het spel moesten spelen.

Het onderzoek duurde vierentwintig weken. De kinderen werden in deze periode niet dikker en de kans op hartziekten of diabetes nam af. Wat de kinderen aten in deze periode is niet meegenomen in het onderzoek.

Gym

West-Virginia is de staat met de meeste dikke kinderen. Een onderzoek toonde aan dat in een bepaalde regio van de staat twee op de drie kinderen kampen met overgewicht. Volgens de onderzoekers was de interesse in sport ver te zoeken bij de kandidaten. "Sinds de kinderen het dansspel hebben gespeeld, is hun interesse in andere lichamelijke activiteiten zoals gym ook gewekt," zegt Emily Muprhy van het onderzoeksteam.