AMSTERDAM - Een mysterieus metalen voorwerp is dinsdagavond door het dak van een huis in de Amerikaanse staat New Jersey geslagen. Het voorwerp ter grootte van een golfbal en met het gewicht van een blik soep sloeg dwars door het dak, ketste af op de badkamervloer en boorde zich tenslotte in een muur.

Niemand raakte bij het incident gewond. Overheidsfunctionarissen die poolshoogte kwamen nemen, concludeerden dat het voorwerp niet van een vliegtuig afkomstig kan zijn.

Een woordvoerder van de politie zei woensdag dat het voorwerp een stuk zwaarder was dan je zou verwachten van een stuk ijzer van dat formaat.

Identificatie

Ook zei hij dat geen sprake was van radioactieve straling. De woordvoerder zei te hopen dat het voorwerp binnen 72 uur geïdentificeerd zou kunnen worden, maar wilde niet prijsgeven van welke instanties daarbij de hulp zou worden ingeroepen.

Een astronoom van de Rutgers Universiteit, Carlton Pryor, noemde het "niet ongebruikelijk dat het stenen regent uit de lucht". Hij verklaarde dat wereldwijd elke dag zo'n twintig tot vijftig rotsachtige meteorieten uit de lucht komen vallen, die doorgaans bestaan uit een combinatie van steen en metaal.