'Pinda's goed voor je hart'

AMSTERDAM - Het regelmatig eten van pinda's kan het risico op hart- en vaatziekten verkleinen, blijkt uit een studie waar 400.000 Europeanen aan deelnamen. Het rapport wijst uit dat er een relatie bestaat tussen het consumeren van noten en de gezondheid van je hart.

De onderzoekers toonden aan dat twee maal per week 30 gram (een handvol) noten of pinda's eten het risico op overlijden aan hart- en vaatziekten reduceert met 11%.

Prof. Elio Riboli, professor in de epidemiologie van kanker aan het Imperial College in Londen, de Engelse tak van het onderzoeksteam, verklaarde:' Het belangrijkste is dat een heel bescheiden consumptie al in verband kan worden gebracht met bescherming. Het klassieke aperitief bestaande uit een glas wijn vergezeld door een handje noten is een ideale combinatie'.

Uit het onderzoek bleek ook dat bijna de helft van de Europeanen zelden noten eet.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie