DE BILT - In De Bilt is zaterdag opnieuw een warmterecord bereikt. Het werd er maar liefst 17,2 graden. Niet eerder was het zo warm in de laatste tien dagen van november. Dat heeft een woordvoerder van het KNMI zaterdag gemeld.

Het oude record is van 21 november 1947. Toen werd het maximaal 15,7 graden. Ook in het Zuid-Limburgse Beek was er een record. Het werd daar om 13.46 uur 18,9 graden. Het oude record uit 1929 stond op 18,7 graden.

Zacht

Volgens het KNMI blijft het de komende dagen zacht, maar het instituut verwacht geen toppers meer. "Desalniettemin blijft de temperatuur veel te hoog voor deze tijd van het jaar", aldus de zegsman.

Vorige week meldde het KNMI al dat de herfst van dit jaar de warmste was in de afgelopen drie eeuwen. Het oude record van vorig jaar werd met anderhalve graad overtroffen, aldus het weerbureau.

Het KNMI verwacht dat de gemiddelde temperatuur in de herfstmaanden september, oktober en november uitkomt op 13,2 tot 13,5 graden Celsius. In 2005 was dat 12 graden. De verbetering van een record met meer dan een graad komt zelden voor, aldus de woordvoerder.