AMSTERDAM - De herfst blijft extreem zacht en de kans is groot dat de recordzachte herfst van vorig jaar dit jaar alweer wordt aangescherpt. Dat meldt het KNMI.

Gemiddeld ligt de temperatuur dit jaar in de herfstmaanden september, oktober en de eerste dagen van november op 13,2 graden. Vorig jaar kwam de temperatuur in de herfst uit op 12,0 graden. Dit was een evenaring van de zachte herfst in 1731.

Bij een gemiddelde temperatuur van 4,7 graden in november wordt het record van vorig jaar gebroken, meldt het instituut. Deze maand is het tot nu toe gemiddeld 8,0 graden. Het weerinstituut verwacht ook de komende dagen zacht weer met temperaturen rond de tien graden.

Bladeren

Uit opnamen van het KNMI blijkt dat de natuur dit jaar nog groener is dan vorig jaar en dat de bladeren veel langer aan de bomen blijven zitten dan andere jaren. De diversiteit aan kleuren van de bladeren, kenmerkend voor de herfst, was dit jaar ook veel minder. Reden hiervoor zijn volgens het instituut de hoge temperaturen en het vele zonnige weer.