AMSTERDAM - Jongeren hebben geen idee hoe vaak ze eten per dag. Dat blijkt uit het Jongeren Consumptieonderzoek van Breaker. Twintig procent van de jongeren onderschat het aantal keren dat hij eet, 35 procent overschat dat.

Tachtig procent van de thuiswonende jongeren ontbijt dagelijks. Ook eten ze iets vaker twee ons groenten (56 procent) dan hun uitwonende leeftijdsgenoten (47 procent). Uitwonenden eten vaker fruit (37 procent tegen 27 procent van de thuiswonenden). Dineren doen zowel uit- als thuiswonende jongeren in rap tempo. Bijna de helft redt het om binnen twintig minuten het avondmaal te nuttigen.

Dieet

Verder blijkt bijna één op de tien meisjes tussen de 13 en 21 jaar op dit moment een dieet te volgen. In totaal heeft 36 procent van de vrouwen in deze leeftijdscategorie één of meerdere keren gelijnd. Van de vrouwen tussen de 22 en 30 jaar heeft ruim de helft wel eens een dieet gevolgd.

Mannen doen niet mee aan de afvalrace. Van alle ondervraagde mannen tussen de dertien en dertig had zo'n tien procent wel eens gelijnd.