AMSTERDAM - Voorspellen of iemand een talent heeft voor sport? Volgens onderzoekers van de Londense universiteit King's College kan dat door te kijken naar de lengte van je vinger. Hun onderzoek wijst uit dat de lengte van de ringvinger bij meisjes iets zegt over hun toekomstige sportprestaties.

Meisjes van wie de ringvinger langer is dan de wijsvinger blijken betere prestaties te vertonen in hardlopen, wat ook als basis kan vormen voor sporten als voetbal en tennis.

Voor het onderzoek werden 607 vrouwelijke tweelingen tussen de 25 en 79 jaar onder de loep genomen. De lengte van hun vingers werd vergeleken met hun sportprestaties.

Over de verklaring van dit fenomeen tasten de Britse wetenschappers nog in het duister. De ene studie beweert dat de lengte van de ringvinger te maken heeft met de aanwezigheid van testosteron in de baarmoeder, terwijl de ander vertelt dat vingerlengte voor een groot deel erfelijk is. In het laatste geval zou vingerlengte niets te maken hebben met invloed uit de baarmoeder.