AMSTERDAM - Jongeren zijn over het algemeen bewust en verantwoord bezig met hun gezondheid. Ze vinden het belangrijk om gezond te eten en te drinken en om genoeg te bewegen. Ook bespreken veel jongeren gezondheidsproblemen met hun vrienden en spreken ze elkaar aan op ongezond gedrag.

Dat concludeert Agis Zorgverzekeringen op basis van een onderzoek van bureau MarketResponse onder jongeren van 18 tot 24 jaar.

Van alle ondervraagden vindt 91 procent het belangrijk om gezond te eten en te drinken. Bijna de helft, 45 procent, geeft aan dit meestal ook te doen. Ruim de helft zegt voldoende te bewegen; 85 procent vindt dit ook van belang voor de gezondheid.

SOA's

Bijna de helft geeft aan psychische problemen of problematisch alcohol- of drugsgebruik te bespreken met vrienden. Ongeveer veertig procent van de jongeren, vooral vrouwen, zou met vrienden praten over seksueel overdraagbare aandoeningen. Ruim een derde spreekt een vriend of vriendin wel eens aan op het onverantwoord omgaan met de gezondheid.