AMSTERDAM - In Artis vindt momenteel een ware babyboom plaats. Voor de tweede keer in korte tijd heeft de Amsterdamse dierentuin er een girafje bij. De kleine Lien kwam zondagmorgen vroeg ter wereld, zei een woordvoerster van de Amsterdamse dierentuin. Moeder en kind maken het goed.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De baby-giraffe moest een echte Hollandse naam krijgen, aldus de zegsvrouw. Ze is niet vernoemd naar een verzorgster, zoals girafje Jeanet die een paar weken geleden werd geboren. "We hopen dat ze snel samen naar buiten kunnen."

Vijftien maanden

De draagtijd bij giraffen is vijftien maanden. Tijdens de bevalling blijven de vrouwtjes gewoon staan, waardoor het girafje vanaf zo'n 2 meter hoogte op de grond neerploft.

Dat is een flinke val, want een giraffenjong is bij de geboorte tussen de 1,70 en 1,90 lang en weegt tussen de 50 en 65 kilo. Nadat de moeder haar baby heeft schoongelikt, gaat het jong na een kwartiertje al staan. De eerste stapjes volgen dan al snel, aldus Artis.

Nieuwe bewoners

De dierentuin heeft er de afgelopen weken veel nieuwe bewoners bij gekregen. Zo kwamen er onder anderen een zebraveulentje, een algazel, een helmkasuaris, een steenbokje, neusbeertjes, zeeleeuwtjes en sneeuwuilen bij.