LONDEN - Mensen die een knap uiterlijk hebben, blijken bepaald niet leeghoofdig te zijn. Uit een Italiaans onderzoek bleek zondag dat zij beter presteren bij examens en mogelijk ook in hun latere leven een voorsprong hebben.

Uit het onderzoek bleek dat mooie mensen zowel in mondelinge als schriftelijke, anonieme examens beter uit de bus kwamen dan mensen met een gemiddeld of zelfs lelijk uiterlijk.

Aandacht

De onderzoekers vermoeden dat de knappe koppies van jongs af aan meer aandacht van hun ouders krijgen. Daardoor zouden ze een groot gevoel van eigenwaarde krijgen. Aantrekkelijk mensen hebben meer zelfvertrouwen en werken harder, constateerden de onderzoekers van de universiteit in Verona in de Britse krant The Sunday Times. Ook docenten geven hen mogelijk meer aandacht.

Vijf professoren deelden de bijna negenhonderd deelnemende studenten in op hun uiterlijk, variërend van categorie 5 (knap) tot 1 (gewoontjes). Vervolgens werden de examenresultaten van de economiestudenten bekeken. De studenten in categorie 4 bleken een studieresultaat te hebben dat 36 procent beter was dan de studenten uit categorie 2.