LONDEN - Britse vrouwen doen graag huishoudelijke klusjes en beschouwen die als 'geestelijke therapie'. Dat blijkt uit een onderzoek waarvan de resultaten maandag zijn verschenen op de website van The Independent .

Het onderzoek constateert dat veel vrouwen, ondanks het feit dat ze buitenshuis werken, toch graag thuis ook de stofzuiger en de stofdoek ter hand nemen. "Terwijl twintig jaar geleden huishoudelijk werk nog gezien werd als onderwerping van de vrouw, lijkt nu het tij te keren", aldus de krant.

Volgens het onderzoek besteedt een vrouw tussen de 18 en 80 jaar gemiddeld negen jaar, twee maanden en 25 dagen aan het huishouden.

De meeste vrouwen (59 procent) zouden niet anders willen. 60 procent van de vrouwen zei de werkzaamheden 'geestelijk therapeutisch' te vinden.

Rommeltje

"Schoonmaken geeft ze het gevoel dat ze hun leven in de hand hebben", aldus de onderzoekers. Zes van de tien vrouwen zeiden dat ze gedeprimeerd raken als het een rommeltje is in huis. Slechts 4 procent zei het zwabberen maar tijdverspilling te vinden.