LONDEN - Mannen zijn steeds vaker ontevreden over hun lichaam en maken zich vaker druk over hun voorkomen. Dat blijkt uit een onderzoek van een gezondheidsinstituut in het Britse Norwich. Een mogelijke oorzaak is dat ook mannen gevoelig blijken voor de rolmodellen die zij in het stijgende aantal mannenbladen krijgen voorgeschoteld.

Voor het onderzoek werden vijfhonderd mannen ondervraagd. Van hen zei ruim 30 procent dat zij hun buiken "haatten". Een vijfde van de ondervraagden bleek ontevreden te zijn over de beenpartij en een kwart had problemen met het hele lichaam, meldde donderdag de krant The Independent. Een vijfde loog over hun gewicht.

Behalve de ijdelheid van de mannen zelf - die vaak het voorkomen van bekende voetballers of acteurs als ideaal zagen - bleek ook dat zij onder druk stonden van de partner om "er goed uit te zien".

Ruim een kwart zei door de partner gepusht te worden om naar de sportschool te gaan. Eenzelfde percentage zei echter ook regelmatig te liegen over het sportschoolbezoek.