RHENEN - Huggies is de eerste ijsbeermoeder ter wereld, die er in is geslaagd in gevangenschap haar drie jongen groot te brengen. Volgens Ouwehands Dierenpark, waar Huggies woont, is het nooit eerder voorgekomen dat alle jongen van een in gevangenschap geboren ijsbeermeerling de zelfstandigheid bereiken.

Huggies en haar drie jongen gaan vrijdag voor het eerst naar buiten. De ijsbeergroep van Ouwehands bestaat op dit moment uit Huggies en haar drie jongen, hun vader Victor en Freedom, een 3-jarige dochter van Huggies.

De drieling is op 26 november vorig jaar geboren. De geboorte van een ijsbeermeerling komt volgens een woordvoerder van de dierentuin wel vaker voor, maar het is nog nergens ter wereld gelukt om de jongen allemaal in leven te houden.

IJsberenverblijf

Ouwehands Dierenpark heeft zes jaar geleden een nieuw ijsberenverblijf met een onderwatergedeelte, rotspartijen en een waterval gebouwd. Onzichtbaar voor het publiek zijn twee moderne kraamkamers ingericht en die blijken succesvol, aldus de zegsman van de dierentuin.

De jongen van Huggies zijn direct na de geboorte goed gaan drinken. Na enige tijd zijn de vaste verzorgers van de ijsberen Huggies gaan bijvoeren, omdat zij sinds de bevalling niet meer had gegeten. Dat is normaal, aangezien ijsberen gewoonlijk in deze periode in winterrust zijn. Huggies is nu weer voldoende op krachten om vrijdag met haar kinderen mee naar buiten te gaan.