AMSTERDAM - Wetenschappers in Parijs hebben het gen ontdekt dat zorgt voor het onderscheid tussen stijl en krullend haar. De wetenschappers kwamen tot de conclusie dat de haarbol, die zich vier millimeter diep in de schedel bevindt, bij mensen met krullen een hoekige vorm heeft. Mensen met stijl haar hebben een haarbol die kaarsrecht overeind staat. Dankzij deze vondst zou het in de toekomst mogelijk zijn om van stijl haar een bos krullen te maken en andersom.

"Tot nu toe hadden we geen idee hoe het systeem in elkaar zat", aldus Bruno Bernard, een van de wetenschappers. "We weten nu dat een krullend follikel zorgt voor krulhaar. Deze ontdekking mag best een doorbraak genoemd worden."

"Tot nu toe wisten we niet hoe het systeem in elkaar zat", aldus Bruno Bernard, hoofd van de haarafdeling bij L'Oréal. "Nu weten we dat een krullend follikel zorgt voor krulhaar. Deze ontdekking mag gerust een doorbraak genoemd worden." Cosmeticaproducent L'Oréal gaat momenteel aan de slag om een pil te ontwikkelen die stijl haar kan veranderen in krullen en vice versa.