India is van plan om zijn eigen ruimtestation in een baan om de aarde te brengen. Het ruimtevaartuig moet de volgende stap worden nadat het Aziatische land zijn eerste bemande ruimtereis heeft afgerond, maakt de Indiase ruimtevaartorganisatie ISRO donderdag bekend.

De eerste bemande ruimtereis van India, die het land in 2018 aankondigde, moet volgens de planning in 2022 plaatsvinden. Daarna schat de ISRO nog vijf tot zeven jaar nodig te hebben om zijn ruimtestation in een baan om de aarde te brengen.

Het is de bedoeling dat astronauten een periode van vijftien tot twintig dagen gaan doorbrengen in het ruimtestation, dat net als het internationale ruimtestation ISS op ongeveer 400 kilometer boven de aarde moet komen.

Naast India hebben ook China, Rusland en een alliantie van de Verenigde Staten, Canada, Europa en Rusland plannen om een nieuw ruimtestation in een baan om de aarde te brengen.

ISS is op dit moment het enige operationele bemande ruimtestation. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA maakte vrijdag bekend het station open te willen stellen voor commerciële partijen.