OEGSTGEEST - In Oegstgeest moet een educatief museum verrijzen in de vorm van een 35 meter hoge zittende mens. Bezoekers kunnen daarin een reis maken door het menselijk lichaam. Het Wassenaarse bedrijf Reco Productions heeft hiertoe plannen ingediend bij de gemeente Oegstgeest. Een woordvoerster van het bedrijf bevestigde maandag een bericht hierover in het Leidsch Dagblad.

Bezoekers kunnen via een route door het museum kennismaken met alle onderdelen van het lichaam, van de darmen en de bloedvaten tot het hart en de hersenen. Het museum, dat de naam Corpus krijgt, wordt een attractie voor het hele gezin.

Holland Experience

Reco houdt zich bezig met het ontwikkelen van tentoonstellingsconcepten. Het was ook verantwoordelijk voor de komst van Holland Experience, een driedimensionaal theater over Nederland, in Amsterdam. Anderen probeerden eerder in Rotterdam en Eindhoven eveneens een medisch themapark van de grond te krijgen, maar die pogingen mislukten.

Wanneer Corpus de deuren opent is nog niet bekend. Daarvoor moeten eerst allerlei procedures worden doorlopen. Het complex komt aan de snelweg A44 te liggen waardoor het goed zichtbaar is voor automobilisten.

Medisch

De attractie krijgt ook een medische infotheek en verder kunnen er congressen over onder meer medische en paramedische onderwerpen plaatsvinden. Een medische adviesraad begeleidt het project, aldus de woordvoerster.