Bij graafwerkzaamheden op de Terborgseweg in Doetinchem zijn afgelopen vrijdag resten van een oude stadsmuur gevonden. Het deel van het bouwwerk is waarschijnlijk onderdeel van een van de vier poorten die de stad vroeger verdedigden, meldt de gemeente maandag.

Archeologisch onderzoek wees eerder uit dat een deel van de stadsmuur verborgen zou liggen in het stuk grond, waardoor besloten is de graafwerkzaamheden uit te voeren.

Wethouder Maureen Sluiter van Cultuurhistorie is enthousiast over de vondst. Zij noemde het stuk stadsmuur een "historische parel" die een stukje oud-Doetinchem laat zien. "We werken er daarom graag aan mee om te kijken of - en wat er nodig is om de stadsmuur zichtbaar te laten blijven voor ons en de vele generaties die volgen", aldus Sluiter.

De eerste onderzoeken suggereren dat de kans op behoud van de stadsmuur groot is. Archeologen krijgen deze week de tijd om de vondst verder te onderzoeken en te bekijken hoe de stadsmuur op een zichtbare manier behouden kan blijven voor Doetinchem.