De lancering van de Russische raket die op 11 oktober naar ruimtestation ISS zou gaan, ging mis vanwege een defecte sensor. Bij de mislukte lancering kwam niemand om het leven.

Het Russische agentschap Roscosmos heeft de fout bij de sensor na onderzoek ontdekt, meldt persbureau TASS woensdag. 

De Russische kosmonaut Alexei Ovchinin en de Amerikaanse astronaut Nick Hague maakten een noodlanding in Centraal-Kazachstan. Ovchinin en Hague hadden de huidige bemanning van ISS moeten aflossen. 

De lancering vond plaats op de raketlanceerplaats Kosmodroom van Bajkonoer in Kazachstan. Het ging mis toen de eerste trap, waarmee de raket loskwam van de grond, moest worden losgekoppeld. 

Roscosmos liet ook weten dat de volgende vlucht naar het ruimtestation met hetzelfde type raket op 3 december zal plaatsvinden.

De mensen die nu in het ruimtestation zitten, kunnen dan met die raket op 20 december terug naar de aarde. Of Hague en Ovchinin weer plaatsnemen in de raket, is niet bekendgemaakt.

Het moment dat de lancering van de ISS-bemanning misgaat
67
Het moment dat de lancering van de ISS-bemanning misgaat

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!