Op drie verschillende plaatsen in de Arabische Woestijn is 5.500 jaar oude steenkunst gevonden, heeft het Egyptische ministerie van Oudheden woensdag bekendgemaakt.

De rotstkunst is gevonden door wetenschappers van de universiteit van Yale.

Volgens de leider van de missie, John Coleman Darnielen, bewijst de vondst dat mensen in de Arabische Woestijn contact hebben gehad met anderen uit de Nijlvallei. Het lijkt erop dat de mensen uit de Nijlvallei die in de Arabische Woestijn ook hebben beïnvloed.

"Hoe nieuwer de kunst wordt, des te meer die gaat lijken op de kunst uit de Nijlvallei", zegt het ministerie in een verklaring. 

De gevonden kunst dateert uit verschillende tijdperken. De kunst dateert uit 3.500 tot 3.100 voor Christus. Voorheen werd gedacht dat in die periode nauwelijks mensen in dit gebied hebben gewoond.

De gevonden steenkunst komt uit een tijd dat de hiëroglyfen nog niet waren bedacht. Volgens de onderzoekers geeft de kunst een mooi inzicht in de toenmalige samenleving.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!