Tijdens een expeditie in Borneo zijn twee nieuwe waterkevers ontdekt. Ze zijn vernoemd naar astronaut André Kuipers en acteur Leonardo DiCaprio.

Dat meldt The Guardian maandag.

De ene kever is naar de Titanic-acteur vernoemd, omdat hij zich regelmatig inzet voor het milieu. De officiële naam van de kever is Grouvellinus leonardodicaprioi. "We hebben hem niet zijn naam gegeven omdat hij op Leonardo DiCaprio lijkt", aldus een betrokken onderzoeker tegen de Britse krant. "We willen hiermee benadrukken dat zelfs het kleinste wezen belangrijk kan zijn, zoals dit kleine kevertje dat hiervoor nog bij niemand bekend was."

De andere ontdekte kever is vernoemd naar Kuipers en kreeg de naam Grouvellinus Andrekuipersi. De astronaut wordt hiermee erkend om zijn betrokkenheid bij de strijd tegen het verlies van de natuurlijke hulpbronnen van de planeet.

Het is niet de eerste keer dat er dieren en insecten worden vernoemd naar beroemdheden. Zo werd een garnaal vernoemd naar Pink Floyd en een vlieg kreeg de naam mee van acteur Arnold Schwarzenegger.