Archeologen hebben in Pompeï het skelet van een 7- of 8-jarig kind gevonden. Het skelet is gevonden bij het centrale badhuis van de stad.

Dat meldt het Parco Archeologico di Pompeii, het instituut dat Pompeï beheert en onderzoekt.

Pompeï was een Romeinse stad die in 79 na Christus werd bedolven onder as en lava afkomstig van de vulkaan Vesuvius, die onverwachts uitbarstte. Waarschijnlijk vluchtte het gevonden kind tijdens de vulkaanuitbarsting naar het badhuis.

Het skelet werd gevonden tijdens het schoonmaken van het gebied bij het badhuis. Tien centimeter onder de grond bevond zich het schedeltje, daaronder volgde de rest van de botten.

De vondst is opmerkelijk omdat het badhuis al in 1877 en 1878 werd uitgegraven. Toen hadden archeologen al op het skelet moeten stuiten, maar dat is om onduidelijke redenen niet gebeurd. Antropologen gaan het skelet onderzoeken op mogelijke ziektes.

Directeur Massimo Osanna van het Parco Archeologico di Pompeii schrijft in een verklaring dat de stad een keerpunt betekent voor archeologisch onderzoek. Volgens Osanna werken vele wetenschappers en experts op verschillende gebieden samen om de geschiedenis van Pompeï bloot te leggen.