Wetenschappers hebben sporen van de Yeti, ofwel de verschrikkelijke sneeuwman, onderzocht en kwamen tot de conclusie dat het om een onbekende berensoort gaat.

De wetenschappers hebben negen vermeende sporen van de Yeti onderzocht en concludeerden dat het in acht gevallen om een beer ging en in een geval om een hond. 

De onderzochte sporen betreffen onder meer haren en tanden, die waren gevonden door de bewoners van de bergen in Nepal, Bhutan en China. De wetenschappers van onder meer de universiteit in het Amerikaanse Buffalo lieten de nieuwste genetische technieken op de aangedragen voorbeelden los. Maar de haren bleken van beren en de tanden behoorden tot het gebit van een hond, zo meldt The Guardian.

Wel waren de sporen van sommige beren niet geheel thuis te brengen. De wetenschappers zeggen dat het om een onbekende berensoort gaat. De onderzoekers legden ook nog 'bewijs' van enkele musea en dierenparken onder de loep. Ook in deze gevallen ging het om materiaal van de bruine beer die in de Himalaya leeft.

Al eeuwenlang zeggen mensen in de Himalaya en het Tibetaanse Hoogland dat ze de reusachtige aap hebben waargenomen.