Nederlandse teams domineren in World Solar Challenge

De Nederlandse studententeams uit Delft, Eindhoven en Twente blijven leidend in de World Solar Challenge, een prestigieuze en zware wedstrijd met zonneauto's door de Australische woestijn. Na drie racedagen en halverwege de wedstrijd wist het Nuon Solar Team uit Delft de koppositie vast te houden.

Concurrent 'RED Shift' uit Twente eindigde, net als dag twee, op de derde plaats. In de klasse voor gezinsauto's bezette de Stella Vie van de studenten van de TU Eindhoven opnieuw de eerste plaats.

"Hoewel de weersomstandigheden tijdens de eerste helft prima waren en het Solar Team Eindhoven een serieuze voorsprong heeft, is de wedstrijd nog zeker niet gereden", aldus de Eindhovenaren.

Dat komt omdat er zware bewolking verwacht wordt de komende etappe, van Alice Springs tot aan Coober Pedy. "Het deels wegvallen van de zonne-energie, door het wolkendek, maakt de komende 24 uur dan ook extra spannend", zegt het team uit Eindhoven.

Ongeveer vijftig auto's uit circa 25 landen doen mee aan de World Solar Challenge. Ze rijden allemaal op zonnepanelen.

De auto's moeten ongeveer 3.000 kilometer rijden, van Darwin in het noorden van Australië door de eindeloze woestijn naar Adelaide in het zuiden. Daarvan hebben ze nu ongeveer de helft achter de rug. De snelste auto's komen donderdag of vrijdag over de finish.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie