RIJSWIJK - Vrouwen gaan even vaak vreemd als mannen. Een kwart van de mannen en 27 procent van de vrouwen tussen de 20 en 45 jaar zegt wel eens te zijn vreemdgegaan. Dat blijkt uit een onderzoek van psycholoog Henk Noort dat deze maand gepubliceerd wordt in het mannenblad Best Life.

Noort enquêteerde anoniem via het internet 1700 mannen en vrouwen. De helft van de 900 ondervraagde mannen zegt nooit te zullen vreemdgaan, tegen 63 procent van de vrouwen. Noort noemt de uitslag opmerkelijk. "Vrouwen zijn eerlijker over hun seksleven. Het taboe op de vrouwelijke seksualiteit is minder geworden en dus zijn de verschillen tussen mannen en vrouwen kleiner dan we denken."

De verschillen tussen de seksen zijn zelfs nagenoeg niet aanwezig als gevraagd wordt naar het aantal bedpartners. Ruim 80 procent van de mannen én de vrouwen gaf aan met minder dan tien verschillende partners het bed gedeeld te hebben. Noort noemt dit "bijzonder netjes als je kijkt naar cijfers uit de jaren 60 en 70". De psycholoog zegt dat het op "de nieuwe preutsheid" lijkt.