WASHINGTON/SALINA - De Amerikaanse avonturier Steve Fossett landt naar verwachting donderdag aan het einde van de dag met zijn vliegtuig in Salina, in de Amerikaanse staat Kansas.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

Ondanks eerdere problemen ziet het er naar uit dat zijn recordpoging om alleen in tachtig uur non-stop rond de wereld te vliegen, zal slagen.

Brandstof verloren

Maandag rees de vrees dat Fossett zijn poging zou moeten staken. Hij had tijdens het opstijgen zoveel brandstof verloren, dat hij niet genoeg over leek te hebben om zijn tocht te volbrengen.

De miljonair en zijn team bepaalden donderdagochtend dat er toch genoeg brandstof was om de recordpoging voort te zetten. Fossett zei dat dit mogelijk is, doordat hij profiteert van de sterke straalstroom onderweg.

Vermoeidheid

De organisatoren van de recordpoging verwachten dat Fossett donderdag aan het einde van de dag Salina zal bereiken als de sterke wind blijft aanhouden. De vermoeidheid begint echter zijn tol te eisen.

Volgens zijn manager, Paul Moore, houdt Fossett het daarom niet lang meer vol met zijn vliegtuig Global Flyer. Moore zei dan ook dat het de komende uren spannend zal blijven.