Archeologen hebben in de Egeïsche Zee bij Griekenland acht scheepswrakken ontdekt. Het brengt het totaal aantal gevondenwrakken in het gebied sinds 2015 op 53.

De wrakken werden gevonden in een gebied van slechts zeventien vierkante kilometer, meldt het Israelische dagblad Haaretz. De oudste resten dateren uit de archaische periode (700-480 v.Chr.), de jongste waarschijnlijk uit het einde van de Vroegmoderne Tijd (1750-1850). 

Aan boord vonden duikers allerlei artefacten, waaronder potten, pannen en honderden kruiken. Dergelijke amforen werden vroeger gevuld met handelswaar als voeding en luxewaren. Veel exemplaren bleken echter niet meer intact. 

Scheepskerkhof

De wateren rond het Griekse eiland Fourni in de Egeïsche Zee liggen vol met scheepswrakken, zo bleek de afgelopen jaren. Tijdens expedities in 2015 en 2016 vonden archeologen er respectievelijk 22 en 23 wrakken. Deze vondst brengt het totaal voorlopig dus op 53.

Kenners denken dat veel schepen in het gebied zonken nadat ze tegen de rotsen dreven. De locatie was vroeger tevens een populaire plek schuilplaats voor piraten.