In Egypte is een begraafplaats gevonden met daarin minstens zeventien mummies. De meeste overblijfselen zijn in goede conditie aangetroffen.

De mummies lagen op acht meter diepte in de stad Minya, zo'n 250 kilometer ten zuiden van de Egyptische hoofdstad Caïro.

In de tombe werden kisten van kalk en klei gevonden. Ook vonden de onderzoekers doodskisten voor dieren en papyrusrollen waarop in het Demotisch geschreven teksten staan, een oud-Egyptisch schrift afgeleid van het hiëratisch en het hiërogliefenschrift.

Een jaar geleden hadden studenten van de Universiteit van Caïro al onderzoek gedaan naar de locatie. Met behulp van speciale radartechnologie stelden zij dat er een ruimte lag onder de grond.

Onderzoekers vinden zeventien mummies in tombe op begraafplaats
53
Onderzoekers vinden zeventien mummies in tombe op begraafplaats

'Tweeduizend jaar'

Onderzoekers hebben nog niet met zekerheid kunnen vaststellen uit welk jaar de mummies komen, maar aangenomen wordt dat ze zo'n tweeduizend jaar oud zijn.

Egypte hoopt dat deze ontdekkingen het land weer een ander gezicht kunnen geven, met name onder toeristen. Sinds de politieke veranderingen uit 2011 en de groeiende onveiligheid heeft Egypte het aantal toeristen fors zien dalen.