Egyptische archeologen hebben in Dahshur een 3.700 jaar oude grafkamer gevonden die vermoedelijk aan een farao's dochter toebehoort. Dit heeft het Egyptische ministerie van Oudheden woensdag bekendgemaakt. 

Het ministerie laat op Facebook weten dat het gaat om een dochter van Emenikamaw, wiens piramide op 600 meter afstand van de grafkamer ligt. In de ruimte, die vorige maand al werd ontdekt, troffen archeologen hiërogliefen aan met de naam van de farao. 

De archeologen vonden in de grafkamer een houten doos met daarop een drie regels lange inscriptie. Volgens hoofdarcheoloog Adel Okasha gaat het om hiërogliefen die ritueel worden aangebracht om de overledene te beschermen. Ook staat de naam van de eigenaar erop. In de doos zelf zaten restanten van diverse organen. In de kamer zijn verder overblijfselen van een sacrofaag ontdekt.

De stad Dahshur ligt ten zuiden van Caïro en huist meerdere piramides. Archeologen zijn in de regio bezig met grafwerkzaamheden om de geheimen van de bouwwerken te ontraffelen.