Egyptische archeologen hebben zeker acht mummies ontdekt in een 3.500 jaar oude graftombe in de buurt van de zuidelijke stad Luxor.

De archeologen troffen ook tien kleurrijke houten sarcofagen en meer dan duizend beeldjes en andere voorwerpen aan. Dat heeft het Egyptische ministerie van Oudheden dinsdag bekendgemaakt, meldt AFP.

In eerste instantie maakte het ministerie melding van zes gemummificeerde lichamen, maar later kwamen nog twee mummies aan het licht.

De tombe ligt in de zogenaamde dodenstad Dra' Abu el- Naga' in de buurt van de beroemde Vallei der Koningen. Het graf behoorde toe aan een edelman die in de achttiende dynastie in de stad werkte als rechter.

Goede staat

Volgens hoofdonderzoeker Mostafa al-Wazeery zijn de mummies in goede staat gevonden. Hij stelt dat zij destijds zijn overleden aan de gevolgen van een nog onbekende ziekte.

De T-vormige graftombe bestaat uit een open ruimte die leidt naar een rechthoekige hal, een gang en een inwendige kamer. Volgens al-Wazeery is het een typisch voorbeeld voor een graf van een edelman.

De archeologen gaan nog verder met de opgravingen. Er zouden aanwijzingen zijn dat er nog meer mummies liggen.