Aantal sterfgevallen door luchtvervuiling in India neemt sterk toe

De luchtvervuiling in India is sterk toegenomen, zelfs zoveel dat de kans groot is dat er in het land binnenkort meer sterfgevallen door luchtvervuiling zijn dan in China. 

Onderzoekers van het Health Effects Institute (HEI) deden onderzoek naar zogenaamde PM2.5 deeltjes in de lucht en zagen in India een enorme toename. Waar in China de laatste tijd maatregelen genomen worden om uitstoot van koolstof en andere vervuilde lucht terug te dringen, is de uitstoot in India sterk toegenomen.

Tussen 1990 en 2015 zou er volgens het onderzoek een toename van 50 procent zijn in het aantal voortijdige sterfgevallen veroorzaakt door vervuilde lucht in India.

Naast de toegenomen luchtvervuiling zou de enorme toename van het aantal doden ook veroorzaakt worden door de groeiende en ouder wordende bevolking van het land. Een oudere bevolking zou gevoeliger zijn voor de effecten van luchtvervuiling.

Meer dan de helft van alle mensen die voortijdig overlijden door luchtvervuiling komen volgens het onderzoek uit China en India.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie