Meer dan 150.000 mensen hebben dit weekend een van de 1.500 activiteiten bezocht tijdens het Weekend van de Wetenschap. Dat werd op 275 locaties door heel Nederland gehouden.

Dit jaar opende een recordaantal bedrijven, instituten, universiteiten, (onderzoeks)instellingen en musea hun deuren om het publiek te laten kennismaken met de wereld van wetenschap en technologie.

Bezoekers konden onder meer meedoen aan een onderzoek naar hallucinaties bij het UMC Utrecht Hersencentrum, alle facetten van de melkveehouderij bekijken of uitleg krijgen over de werking van telescopen.

In het Stedelijk Museum werd kunst gerestaureerd en konden toeschouwers leren welke technieken daarvoor worden gebruikt. Bij ESA-Estec in Noordwijk waren backstage bezoeken mogelijk, inclusief een ontmoeting met astronaut André Kuipers.

NEMO

Het Weekend van de Wetenschap wordt ieder jaar georganiseerd door wetenschapsmuseum NEMO uit Amsterdam met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Doel is Nederland te laten ervaren hoe belangrijk en interessant wetenschap en technologie zijn en wat de onmisbare bijdrage is aan onze toekomst.