Zonnevliegtuig Solar Impulse 2 maakt een-na-laatste landing

Het Zwitserse vliegtuig Solar Impulse 2, dat alleen op zonne-energie een vlucht om de wereld maakt, heeft z'n een-na-laatste landing gemaakt in Caïro, Egypte. 

Maandag vertrok het vliegtuigje uit het Spaanse Sevilla en deed ongeveer 24 uur over de vlucht, zo schrijft BBC. "De benadering van Caïro was een beetje lastig, maar we hebben het gehaald", tweette piloot Andre Borschberg. 

De volgende en laatste stop is Abu Dhabi, waar de vlucht om de wereld begon in maart 2015. De twee piloten zullen de vlieguren afwisselen. 

Video: Zonnevliegtuig landt in Caïro

Hawaï

Het was de zestiende etappe van zijn reis over de wereld in het zonnevliegtuig. De Solar Impulse 2 vertrok in maart 2015 vanuit Abu Dhabi en vloog van daar over India en China naar Hawaï. Wegens schade aan de accu's moest het team van Bertrand Piccard en Borschberg daar een pauze van negen maanden inlassen.

Meer dan 17.000 zonnecellen op de vleugels leveren de energie voor de motoren van het uit koolstofvezel vervaardigde toestel. Het project is bedoeld om de mogelijkheden van duurzame zonne-energie te tonen.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie