Archeologen hebben een volledig draaibaar computermodel gemaakt van het skelet van de Engelse koning Richard III, dat in 2012 werd opgegraven onder een parkeerplaats in het Britse Leicester.

De archeologen aan de universiteit van Leicester maakten foto’s vanuit meerdere hoeken tijdens de opgraving van de in 1485 overleden koning. Ze gebruikten het 3D-platform Sketchfab om een precieze weergave van het graf en het skelet te maken, schrijft Discovery News.

De weergave laat gebruikers inzoomen op het lichaam van de koning en rondkijken in het graf. Het is duidelijk te zien dat de koning met weinig zorgvuldigheid is begraven. Het graf is namelijk te klein, waardoor het hoofd tegen de wand is aangedrukt. Ook is de grond ongelijk en zijn de wanden scheef.

De overblijfselen van Richard III, de laatste Engelse koning die stierf op het slagveld, werden in 2012 onder een parkeerplaats gevonden. De koning werd op 26 maart vorig jaar herbegraven in de kathedraal van Leicester, na een optocht waarbij zijn lichaam in een kist door de stad werden gedragen.

Richard III wordt door velen als een kwaadaardige koning gezien, omdat hij zijn twee neefjes zou hebben vermoord.