De staat New York is van plan om het water naar de Niagarawatervallen voor minimaal vijf maanden om te leiden omdat er nieuwe bruggen geplaatst moeten worden. 

Twee decennia-oude bruggen moeten worden vervangen. Sinds 2004 worden ze niet meer gebruikt en lopen mensen over tijdelijke bruggen. Het is de bedoeling dat aan deze noodoplossing binnenkort een einde komt.

In principe is het mogelijk om nieuwe bruggen te plaatsen terwijl het water blijft stromen. Maar het is veel goedkoper om het water voor een bepaalde periode om te laten leiden, meldt Buffelo News

Het zou dan voor de tweede keer in de geschiedenis van de Niagarawatervallen zijn dat er geen water stroomt. In 1969 werd dat gedaan in het kader van onderzoek naar de natuur in het water. Bij de drooglegging werden er bovendien twee lichamen en miljoenen munten gevonden.

Beslissing

Er liggen twee verschillende plannen klaar om dit opnieuw mogelijk te maken. Bij een plan zal er ongeveer vijf maanden geen water stromen tussen augustus en december, bij het andere plan wordt het water al vanaf april omgeleid.

Hierover zal deze week een beslissing gemaakt worden.