Maastricht een van meest internationale universiteiten ter wereld

Maastricht University heeft de veertiende plek veroverd op de ranglijst van meest internationale universiteiten ter wereld van Times Higher Education (THE).

In de top 200 van universiteiten staan in totaal acht Nederlandse universiteiten. Na Maastricht scoorde de TU Delft het hoogst met een negentigste plek.

De ranglijst is gebaseerd op het aantal internationale medewerkers en studenten. Ook is gekeken naar het aantal buitenlanders dat heeft meegewerkt aan gepubliceerde onderzoeken. De lijst wordt aangevoerd door Qatar University, University of Luxembourg en University of Hong Kong.

Maastricht University scoort hoog omdat 48 procent van de ruim 15.600 studenten en een derde van het academische personeel uit het buitenland komen. De TU Delft heeft ongeveer vierduizend internationale studenten (25 procent). Ook op die school is een derde van de wetenschappers afkomstig uit het buitenland.

Op de ranglijst staan ook University of Twente (115), Erasmus University Rotterdam (142), Tilburg University (164), Eindhoven University of Technology (168) en Wageningen University and Research Center (174). De lijst is gebaseerd op de World University Rankings van THE, waarop 800 universiteiten staan.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie