Chili gaat onderzoeken of het haalbaar is om een pier aan te leggen op Antarctica. De pier moet er voor zorgen dat wetenschappers en toeristen makkelijker toegang krijgen tot Antarctica. 

Het Chileense ministerie van Publieke Werken, belast met het haalbaarheidsonderzoek, heeft de plannen bekend gemaakt in lokale media in Chili meldt AFP

Volgens het ministerie is het een grote uitdaging om eerst een geschikte locatie te vinden. De pier zou in ieder geval aangelegd moeten worden op King George Island, omdat daar meerdere bases gevestigd zijn van onderzoekers uit Chili en andere landen. 

De pier zou in tegenstelling tot de huidige faciliteiten om aan te leggen, permanent moeten worden. Op die manier kunnen grote boten er aanleggen, zonder dat goederen en personen voor de kust van een grote boot in rubberboten overgezet hoeven te worden om aan land te gaan. 

Volgens het Chileense ministerie kan de aanleg van de pier een belangrijke stap betekenen voor het uitbreiden van toerisme en voor het vergroten van wetenschappelijke mogelijkheden op Antarctica.