Er zijn tekeningen gevonden van een Duitse 'chocoladereepbom' die mogelijk zou zijn gebruikt in de Tweede Wereldoorlog. Ook zijn er tekeningen van andere merkwaardige valstrikken ontdekt.

Dat meldt de BBC woensdag.

De door de Brit Laurence Fish gemaakte tekeningen zouden gediend hebben als handleiding om Duitse bommen te ontmantelen die onopvallend in producten verwerkt waren. 

De manieren waarop de Duitsers dit deden, waren zeer divers. Naast chocoladerepen zouden er bijvoorbeeld ook ingeblikte bommen verkapt als levensmiddelen zijn gebruikt. Ook werd er in kleine tanks met motorolie een bom verstopt.

Volgens de BBC zouden de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog de Britten willen uithongeren door bevoorradingsschepen te laten zinken.

Rothschild

De tekeningen zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog gemaakt in opdracht van Victor Rothschild, een deskundige op het gebied van het ontmantelen van valstrikken.

Rothschild ontving in zijn werkzame periode een George Medaille. Dit is een Britse onderscheiding voor dapperheid.

Er werd gedacht dat de meeste van de tekeningen verloren waren gegaan, met uitzondering van de favorieten die Rothschild inlijstte. Toen familieleden van Rothschild een aantal weken geleden het huis echter grondig schoonmaakten, vonden zij de rest van de tekeningen achterin een ladekast.

Video: Tekeningen gevonden van 'chocoladereepbom'