Amerikaanse wetenschappers zijn erin geslaagd om een zenuw terug te laten groeien met behulp van 3d-printtechnologie. 

Het zou de eerste keer zijn dat wetenschappers erin geslaagd zijn een zenuw met een ingewikkeldere vorm te herstellen. Tot dusver was men er alleen in geslaagd om zenuwen die in een rechte lijn groeien te herstellen, aldus Medical Daily

De wetenschappers slaagden erin een zenuw van een rat te herstellen door een 3d-scan van de kapotte zenuw te maken, en op basis daarvan een 3d-geprinte 'gids' te maken; een van siliconen gemaakte vorm met daarin een aantal stoffen die het teruggroeien van de zenuw bevorderen. 

Het 3d-geprinte vormpje is vervolgens aan het eind van de kapotte zenuw van de rat bevestigd. Twaalf weken later kon de rat weer normaal lopen. 

"De spannende volgende stap is om deze technologie toe te passen bij mensen in plaats van dieren", aldus hoofdonderzoeker Michael McAlpine van de universiteit in Minnesota in het wetenschappelijke tijdschrift Advanced Functional Materials. "We hopen dat we ooit een 3d-printer en 3d-scanner in het ziekenhuis kunnen gebruiken om deze 'zenuwgidsen' ter plekke te maken om de zenuwen te herstellen".