De Amerikaanse topuniversiteit Harvard heeft een recordgift ontvangen van 400 miljoen dollar (ruim 354 miljoen euro). 

Hedgefundbaas John A. Paulson schonk het bedrag, dat is bestemd voor de technische faculteit van de prestigieuze onderwijsinstelling. Dat schrijft de New York Times.

Paulson studeerde zelf in 1980 af aan de Harvard Business School en richtte daarna zijn eigen bedrijf op, Paulson & Company.

Als dank doopt de universiteit de faculteit binnenkort om tot de Harvard John A. Paulson School of Engineering and Applied Sciences. Het geld wordt voornamelijk gebruikt voor de uitbreiding van de faculteit in de vorm van een nieuwe campus.

Medische faculteit

Harvard, die geldt als de rijkste universiteit ter wereld, is in 2013 een campagne begonnen om geld op te halen. De instelling wil met schenkingen een bedrag van 6,5 miljard dollar (5,76 miljard euro) bij elkaar krijgen. De campagne lijkt effect te hebben want tot nu toe ontving Harvard al 5 miljard dollar (4,43 miljard euro) aan donaties.

Paulson, in wiens bedrijf miljarden omgaan, noemde zijn schenking een gelegenheid om Harvard te bedanken voor de "uitmuntende opleiding" die hij er heeft genoten.