Het Nederlandse bedrijf Fugro heeft bij de zoektocht naar het vermiste vliegtuig MH370 een nog onontdekt scheepswrak gevonden.

Op bijna 4 kilometer diepte lagen op de zeebodem een anker en brokstukken van een schip, meldde de Australische overheid woensdag. Het is zeker dat het niet om onderdelen van het vermiste vliegtuig gaat.

Het grootste brokstuk dat werd gevonden was een soort doos van zes meter lang. De informatie wordt beschikbaar gesteld aan wetenschappers die scheepswrakken bestuderen.

Fugro zoekt in een deel van de Indische Oceaan naar sporen van het vermiste vliegtuig van Malaysia Airlines. Dat verdween vorig jaar maart spoorloos, toen het op weg was van de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur naar de Chinese hoofdstad Peking.

Vermoedelijk heeft het toestel rechtsomkeert gemaakt en is het in de Indische Oceaan ten westen van Australië neergestort.

De zoektocht op de oceaanbodem gaat de komende tijd nog door. Eerder dit jaar leek het erop dat het speurwerk in mei zou worden stopgezet, maar China, Australië en Maleisië besloten in april het zoekgebied uit te breiden. Het afspeuren van dat gebied kan nog eens een jaar in beslag nemen.