Productiemaatschappij Endemol is niet langer betrokken bij het Mars One-project van Nederlandse bodem. Zusterbedrijf Darlow Smith Productions was in onderhandeling met de projectleiders van de ruimtemissie over een televisieproductie, maar de partijen konden het niet eens worden over het contract. 

Dit bevestigt Endemol UK.

Het Mars One-project is een burgerinitiatief om een permanente nederzetting te stichten op de rode planeet. Projectleiders Bas Lansdorp en Arno Wielders ontvingen meer dan 200.000 aanmeldingen van over de hele wereld voor een enkeltje Mars.

Het selectieproces is in volle gang, de laatste honderd kandidaten zijn nu nog over. Na uitgebreide training en tests hopen de eerste mensen in 2024 op de planeet te landen.

Andere productiemaatschappij

Er zijn plannen om de achterblijvers hier op aarde op de hoogte te houden van de gebeurtenissen op Mars met een televisieproductie, waarvoor de projectleiders in onderhandeling waren met Endemol. Deze gesprekken zijn op niets uitgelopen. Lansdorp is inmiddels in onderhandeling met een andere productiemaatschappij, zegt hij tegen Daily Mail.

Hoewel Endemol niet langer betrokken is bij het project, wenst het bedrijf "Bas en zijn team het allerbeste in de toekomst."