Wetenschappers hebben ontdekt dat pissebedden, mieren en krekels zich soms voeden met menselijke resten die in de natuur zijn beland. 

Tot nu toe werden deze insecten nog niet gerekend onder de aaseters die afkomen op menselijke overblijfselen.

De beten van de diertjes zouden daarom bij forensische onderzoeken ten onrechte kunnen worden aangezien voor sporen van drugsgebruik, of wonden.

Dat melden onderzoekers van de Universiteit van Texas in het wetenschappelijk tijdschrift Journal of Medical Entomology.

Vliegjes

De wetenschappers kwamen tot hun bevindingen toen ze bij een experiment observeerden hoe insecten zich tegoed deden aan een menselijk lichaam.

Het onderzoek werd uitgevoerd in het plaatsje San Marcos op een zogenoemde body farm, een onderzoeksinstelling waar het menselijke ontbindingsproces wordt onderzocht door menselijke resten te laten vergaan in de natuur.

Van veel insecten, zoals vliegjes en kevers, is al bekend dat ze zich graag tegoed doen aan menselijke lichamen.

Sporen

Tijdens het experiment ontdekten de wetenschappers echter ook een boskrekel van de soort Pediodectes haldemani die minieme stukjes mensenvlees at.

Verder stuitten ze op rode vuurmieren en een pissenbed van de soort Armadillidium cf. vulgare.

De wetenschappers beschrijven in detail welke sporen de diertjes achterlieten op het lijk, zo meldt nieuwssite Science Now. Daardoor kunnen forensisch onderzoekers deze schade aan menselijke lichamen in de toekomst beter interpreteren.