Vrouwen die anticonceptiemiddelen gebruiken hebben niet meer sekspartners dan vrouwen die deze middelen niet gebruiken.

Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek onder 9.256 vrouwen tussen de 14 en 45 jaar oud, zo meldt de Daily Mail

De deelnemende vrouwen kregen beschikking over anticonceptiemiddelen zoals condooms, de pil en de anticonceptiering. Het gebruik van deze middelen leidde niet tot meer abortussen, seksueel overdraagbare ziektes of zwangerschappen.

In de eerste maand van het onderzoek had 5,2 procent van de deelnemende vrouwen meer dan één seksuele partner. In de twaalfde maand was dat nog maar 3,3 procent. 

Alhoewel de meeste deelnemende vrouwen verklaarden dat ze iets vaker seks hadden sinds ze beschikking hadden gekregen over voorbehoedsmiddelen, hielden de meeste vrouwen het nog steeds bij één partner. 

Maagd

Van de deelnemende vrouwen was 5 procent maagd aan het begin van het onderzoek. Van hen was de helft na twaalf maanden nog steeds maagd, ook al hadden ze aan het begin van het onderzoek verklaard dat ze seksueel actief wilden worden

Het onderzoek werd uitgevoerd nadat conservatieve groepen in de Verenigde Staten beweerden dat mensen door het gebruik van anticonceptiemiddelen meer sekspartners krijgen. Door de nieuwe zorgwetten van de regering worden anticonceptiemiddelen nu vergoed door de verzekering.