Woensdag 29 juni 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Man met breed gezicht populair bij vrouwen

Mannen met een breed gezicht vallen bijzonder goed in de smaak bij vrouwen. Dat zou blijken uit nieuw wetenschappelijk onderzoek. 
Door: NU.nl/Dennis Rijnvis

Als vrouwen uitgaan met een man die een breed gezicht heeft, zijn ze relatief vaak geneigd om een vervolgafspraakje te maken.

Een breed gelaat wordt door vrouwen vaak geassocieerd met dominantie.

Dat melden onderzoekers uit Singapore in het wetenschappelijk Psychological Science.

Speeddates

De wetenschappers observeerden drie minuten durende interacties tussen 150 vrijgezelle mannen en vrouwen op een speeddate-evenement.

Van tevoren was met software de gezichtsbreedte van alle mannen in kaart gebracht.

Na de gesprekken werden de vrouwen ondervraagd over het oordeel dat ze hadden gevormd over hun gesprekspartners. De mannen met een breed gezicht bleken over het algemeen het meeste in de smaak te vallen.

Agressie

"Onze studie toont aan dat vrouwen na een ontmoeting van drie minuten vaak al hebben besloten dat een man met een breed gezicht een aantrekkelijke kandidaat is voor een korte relatie, en daarom graag nog een keer met hem op date gaan", verklaart hoofdonderzoeker Katherine Valentine van Singapore Management University op Huffington Post.

Uit eerder onderzoek is gebleken dat een breed gezicht bij mannen ook wordt geassocieerd met agressie.

De onderzoekers vermoeden daarom dat de vrouwen over het algemeen minder snel een lange relatie zullen aangaan met een man met een breed gelaat.

Aanbevolen artikelen