Mannen hebben een grotere kans om ziek te worden. 

Een hoog testosterongehalte zorgt voor een zwakker immuunsysteem. Dit blijkt uit onderzoek van wetenschappers van Stanford University. 

Volgens de onderzoekers hebben vooral gespierde mannen, wiens lichamen vol zitten met het geslachtshormoon, de grootste kans om ziek te worden, zo meldt New York Magazine.

Voor het onderzoek werd het bloed van 37 mannen en 54 vrouwen van verschillende leeftijden onderzocht. Uit de tests bleek dat mannen, vooral diegene met een hoog testosterongedeelte, minder goed reageren op griepvaccinatie. Dit maakt hen volgens de onderzoekers kwetsbaarder voor ziektes.

De meeste mannen gaven geen, of een slechte respons op de vaccins, terwijl de medicijnen bij de meeste vrouwen goed aansloegen.

Puberteit

Daarnaast wordt het testosterongebied in de mannelijke hersenen tijdens de puberteit vergroot, waardoor de hoeveelheid zogenaamde temperatuurreceptoren in het brein groeien.

Die zorgen ervoor dat mannen eerder koorts krijgen. Ook hierdoor wordt een man vatbaarder voor griepsymptomen.

Bloed

Volgens de wetenschappers is er een evolutionaire verklaring voor het verschil in de reacties van mannelijke en vrouwelijke lichamen. Testosteron zorgt ervoor dat bloed eerder stolt, waardoor mannen vroeger beter in staat waren door te vechten ondanks hun verwondingen.