Jubel in het Duitse Braunschweig, verdriet in Delft: studenten van de Technische Universiteit in de Duitse stad hebben zaterdag een wereldrecord van TU Delft verbroken door het grootste papieren vliegtuig ooit een tijdje in de lucht te houden.

De Duitsers wisten een papieren gevaarte met een spanwijdte van 18 meter in elkaar te zetten en over een afstand van 18 meter in de lucht te houden. Het oude record van de TU Delft lag op een spanwijdte van bijna 14 meter en dateerde van 1995. Het record wordt opgenomen in het Guinness Book of Records. Negen studenten, vier wetenschappelijk medewerkers en een scholier hadden bij elkaar 2400 uur aan het papieren toestel gewerkt.

Het ranke toestel van de Duitse studenten, Carolo-Wilhelminchen gedoopt, weegt 24 kilo en is 5 meter lang. Het vliegtuig werd van een speciaal gebouwde stellage op enkele meters hoogte door een medewerkers de lucht in geslingerd. Het legde met gemak de voor het record vereiste 15 meter af. Dat gebeurde in een hanger op het vliegveld van Braunschweig.