Dinsdag 27 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Eerste geval van 'windjesfetisjisme' beschreven

Een Britse psycholoog heeft voor het eerst een uitgebreide studie gedaan naar een persoon met eproctofilie, oftewel een fetisjisme voor winderigheid.  
Door NU.nl/Dennis Rijnvis

De 22-jarige Amerikaan die in het onderzoek wordt aangeduid als Brad voelt zich seksueel aangetrokken door mensen die winden laten. 

De bijzondere seksuele voorkeur van de man wordt uitgebreid beschreven in het wetenschappelijk tijdschrift Archives of Sexual Behavior door de Britse psycholoog Mark Griffiths van Nottingham Trent University.

Fantasieën

In het onderzoek wordt vooral ingegaan op de manier waarop eproctofilie zich manifesteert. De man die wordt beschreven in het artikel, verklaart dat hij 'zich niet aangetrokken voelt tot flatulentie op zich, maar tot de persoon die een wind laat'.

"Van eproctofielen wordt gezegd dat ze abnormaal veel tijd besteden aan het nadenken over winderigheid", verklaart de wetenschapper in de Britse krant The Telegraph. "Ze hebben terugkerende seksuele fantasieën over scheten."

"Het aantal gevallen van eproctofilie is waarschijnlijk verwaarloosbaar", aldus Griffiths. "Er zijn nog nooit eerder kwalitatieve studies gedaan."

Weddenschap

Het fetisjisme zou bij Brad zijn ontstaan op 16-jarige leeftijd nadat hij op school hoorde dat een leuk meisje uit zijn klas een wind had gelaten. "Ik wist natuurlijk wel dat meisjes biologisch gezien ook scheten konden laten. Maar toen ik hoorde dat een meisje waar ik gevoelens voor had tot zoiets in staat was, deed dat me wat."

Maar ook toen één van zijn vrienden in zijn bijzijn flatuleerde, trok dat hem seksueel aan. "Eerst wilde ik niet toegeven dat ik opgewonden raakte door zijn scheten, maar uiteindelijk besloot ik te experimenteren met het gevoel", aldus Brad.

"Ik ging een weddenschap aan, waarbij de winnaar het recht had om een week lang winden te laten in het gezicht van de verliezer. Ik verloor opzettelijk."

Aanbevolen artikelen