Nederlands succes op Wiskunde Olympiade

Nederlandse scholieren hebben in Colombia op de Internationale Wiskunde Olympiade twee zilveren en drie bronzen medailles veroverd.

Nederland eindigde daarmee op de 25e plaats, meldde de begeleiding van het Nederlandse team zaterdag.

Een van de winnaars van het zilver, de 16-jarige Jeroen Winkel uit Nijmegen, wist tot de beste 10 procent van de wereld door te dringen. De leerling van het Stedelijk Gymnasium Nijmegen moest bij een bepaalde opgave slechts 19 van de ruim 500 deelnemers voor zich dulden.

De andere zilveren medaille was voor Jeroen Huijben (17) uit Goirle. Hij zit op het Theresia Lyceum Tilburg.

Bronzen medailles

Verder waren er bronzen plakken voor de 16-jarige Peter Gerlagh uit Tilburg (Theresia Lyceum Tilburg), de evenoude Michelle Sweering uit Krimpen aan den IJssel (Erasmiaans Gymnasium Rotterdam) en de 18-jarige Ragnar Groot Koerkamp uit Opijnen (Cambium College Zaltbommel).

De Internationale Wiskunde Olympiade vond deze week plaats in Santa Marta in Colombia. Op elk van de twee wedstrijddagen kregen de leerlingen drie opgaven van hoog wiskundig niveau voor hun kiezen, waar ze 4,5 uur aan konden werken.

In totaal ontvingen 45 deelnemers een gouden medaille, 92 een zilveren en 141 een bronzen. Het landenklassement werd aangevoerd door China, Zuid-Korea en de Verenigde Staten.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie