Dinsdag 9 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Meest aantrekkelijke penislengte berekend

Australische wetenschappers hebben met behulp van een computermodel berekend bij welke penislengte het mannelijk lichaam het meest aantrekkelijk wordt gevonden door vrouwen.
Door NU.nl/Dennis Rijnvis

Vrouwen ervaren volgens het onderzoek de meeste aantrekkingskracht bij een penis die in slappe toestand een lengte heeft tussen de 12,8 en 14,2 centimeter.

Lichaamslengte en postuur zijn echter veel bepalender dan penislengte bij de beoordeling van een mannelijk lichaam door vrouwen. 

Dat schrijven de onderzoekers van de Australian National University in het wetenschappelijk tijdschrift Proceedings of the National Academy of Sciences.

Computeranimaties

Bij het onderzoek beoordeelden 105 vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 26 jaar levensgrote computeranimaties van verschillende mannenlichamen op seksuele aantrekkingskracht. De lichaamslengte, het postuur en de penislengte van de lichamen (afgebeeld in slappe toestand) varieerde steeds.

Voor de lengte van de penis geldt tot op zekere hoogte 'hoe groter hoe beter', zo bleek uit het onderzoek.  De grootste penis (13 centimeter) in de serie animaties werd namelijk als meest aantrekkelijk beoordeeld.

Evolutie

Met een computermodel berekenden de wetenschappers dat de aantrekkelijkheid weer afneemt bij een lengte die groter is dan 12,8 tot 14,2 centimeter.

De voorkeur van vrouwen voor een grote penis heeft er mogelijk voor gezorgd dat het mannelijk geslachtsdeel in de loop van de evolutie steeds groter is geworden. 

"Vergeleken met het geslachtsdeel van andere primaten is de menselijke penis namelijk relatief groot", verklaart onderzoeker Michael Jennions op een video van de Australian National University.

Postuur

Toch heeft penislengte een beperkte invloed op de aantrekkelijkheid van het mannelijk lichaam als geheel. Het postuur (met name de verhouding tussen de schouders en het middel) van een man bepaalt zijn seksuele aantrekkingskracht op vrouwen voor ongeveer 79 procent, zo blijkt uit de studie. 

Lichaamslengte en penislengte hebben een invloed van respectievelijk 6 procent en 5 procent. "Maar dat de lengte van de penis belangrijk is, dat staat vast", aldus Jennions.


Lees meer over:

Psychologie

Aanbevolen artikelen