Een bijzondere geboorte was woensdagavond live te volgen via internet. Het vrouwtjesvosje in de vossenburcht in de Oostvaardersplassen wierp voor het oog van de webcamera een aantal jongen.

Het vossenpaartje woont sinds kort in de burcht; hun gezinsleven is live te volgen via volgdevos.nl.

Staatsbosbeheer verzorgt de website en heeft de camera’s onlangs weer aangezet, toen de burcht weer bewoond werd. De bevalling trok zoveel aandacht dat de site soms niet te bereiken was.

Op Twitter reageerden veel mensen die live meekeken enthousiast. ''Ze laat de vosjes even aan ons zien. Prachtig!", zegt de een.''Beschuit met échte muizen voor de familie Vos!", zegt de ander. ''Wat een aandoenlijke geluidjes maken die kleine vosjes", schrijft weer een ander.

Derde keer

Het is de derde keer dat belangstellenden via camera’s in de burcht kunnen meekijken. Vorig jaar bleef de burcht leeg, in 2011 trokken er wel vossen in. Toen werd de website in 3 maanden in totaal 2,2 miljoen keer bezocht, door meer dan een half miljoen verschillende bezoekers uit 127 landen.

Ook toen werden er vosjes geboren voor het oog van de camera, maar het beeld werd toen gehinderd door een spin die zijn web voor de lens had geweven.

In de Oostvaarderplassen leven ongeveer 50 vossen. De afgelopen dagen bezochten veel mensen de site om te zien hoe het de vosjes verging. Per dag kreeg volgdevos.nl ongeveer 30.000 tot 40.000 hits.